Ekonomi

Novartis teknoloji atılımı için 2 birimini satıyor

Novartis AG, son teknoloji ilaçlara yatırım yapmak için kaynak toplamaya çalışırken ana işi dışında kalan varlıkların satışını pahalandırıyor.

Bloomberg’e konuşan kaynaklara nazaran, İsviçreli ilaç devi oftalmoloji (göz) ve teneffüs üniteleri için seçenekleri değerlendirmeye başlarken birtakım özel fonlar tarafından bu seçenekler de inceleniyor. Oftalmoloji işinin tek başına yaklaşık 5 milyar dolar getirebileceği belirtiliyor.

Novartis, son vakitlerde kârları artıran yeni ilaç cinslerine odaklanmak için GSK Plc ve Johnson & Johnson üzere rakiplerini takip ediyor. Son olarak Ağustos ayında şirket Sandoz ünitesini şirketten ayırarak şirketi yine yapılandırmayı planladığını duyurmuştu.

Novartis CEO’su Vas Narasimhan ünitenin ayrılmasının şirketin son teknoloji ilaçlara daha uygun odaklanmasına yardımcı olacağına inandığını söylemişti.

Kaynaklar, Sandoz için süreç tamamlandıktan sonra büyük olasılıkla 2023’te oftalmoloji ve solunumla ilgili satışların başlayacağını söyledi.

Novartis’in teneffüs ünitesi, idiyopatik pulmoner fibrozdan astıma kadar değişen, teneffüsü etkileyen hastalıklar için ilaçlar geliştiriyor. Oftalmoloji araştırmacıları ise, hem önlem hem de uygunlaştırıcı tedaviler üzerinde çalışıyorlar.

Şirketin teneffüs ve oftalmoloji alanlarındaki deneysel ilaç portföyü, kalp hastalıkları, bağışıklık, nöroloji, katı tümörler ve hematolojiden oluşan 5 temel tedavi alanından daha küçük olarak gerçekleşiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu